Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tvätta slips

Tvätta slips med stor miljöhänsyn

Tvätta slips: Slipsen kan betraktas som den absoluta slutfinishen i mannens klädsel. Kronan på verket, om man så vill. En slips har sedan 1800-talets sista decennier signalerat makt och status, ofta med anknytning till ett yrke eller ett sammanhang.

Academia Cravatica, en icke vinstinriktad institution i Kroatien som verkar för att värna om och marknadsföra slipsen/kravatten som ett kroatiskt och europeiskt världsarv, har utlyst den 18 oktober som den internationella slipsdagen och verkar för att allt fler länder runt om i världen ska uppmärksamma klädplagget.

Och visst så är väl din slips värd litet uppskattning och omsorg?

Varför skulle jag välja att tvätta min slips med ekologisk kemtvätt?

Om du t.ex. har en fin sidenslips, så bör du i möjligaste mån undvika att kemtvätta den eftersom de kemikalier som används sliter på de ömtåliga silkesfibrerna i siden. Kemtvätt är helt enkelt inte bra - vare sig för dina slipsar, för din hälsa, eller för vår ömtåliga miljö.

Nu så finns det dock en betydligt mer miljövänlig metod för att tvätta dina mest älskade och uppskattade slipsar på ett skonsamt sätt.

Välj helt enkelt ekologisk kemtvätt genom Aqualogia nästa gång som du vill tvätta dina slipsar.

 

När du vill tvätta din slips tryggt, skonsamt och miljövänligt

Låt oss här på Aqualogia ta hand om dina slipsar. Vi använder en metod som kallas för Wet Cleaning, en metod som internationellt alltmer börjar ersätta kemtvätt. Metoden skall inte förväxlas med vanlig tvättning i egen tvättmaskin eller i tvättstuga.

Wet Cleaning-metoden lämpar sig speciellt för just slipsar, som traditionellt oftast bara har kunnat kemtvättats. Vi arbetar med noggrant avvägd mängd vatten samt helt biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel och vi levererar ett perfekt resultat. Utan några negativa konsekvenser för miljön.

Bäst av allt är kanske att Wetcleaningmetoden också ger smuts och fläckar på dina slipsar en tuff match!

 

Aqualogia tvättar dina slipsar med en unik, ekologisk tvättmetod

Vi på Aqualogia hjälper dig att vårda och tvätta dina slipsar på ett skonsamt och miljövänligt sätt. Vår Wet Cleaningmetod är helt fri från skadliga kemikalier och därför skonsam mot såväl miljön som din slips och din hälsa.

 

Tvätta slipsen miljövänligt med Aqualogia

Aqualogia är en fransk franchise-kedja som är världsledande inom ekologisk tvättning.

Vår metod gör dina slipsar rena, fläckfria och fräscha – helt utan kemikalier.

Vi arbetar med minimalt med vatten och använder enbart biologiskt nedbrytbara produkter som har en helt unik rengöringskvalitet.

Kontakta oss på Aqualogia när du behöver bästa hjälp och råd med att tvätta slips.