Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tvätta skinn och mocka

Tvätta skinn/mocka enligt ny metod – Ekologisk kemtvätt

Tvätta skinn/mocka: En kappa eller jacka i skinn eller mocka är ett mycket användbart plagg och en bra investering för din vintergarderob i vårt nordiska vinterklimat. Om du satsar på riktigt bra kvalitet och sedan vårdar den väl, så kan din jacka eller kappa i skinn/mocka hänga med och håll sig snygg och fräsch under många år.

Vissa plagg mår bättre om du inte tvättar dem för ofta. En kappa av skinn eller mocka i hög kvalitet är ett av dessa plagg. Den mår, såvida den inte får fläckar eller på annat sätt blir nedsmutsad (t.ex. om en mås eller en duva har dekorerat en axel eller en kappärm med sitt "visitkort"), oftast bäst av tvättas en gång om året. Antingen när vintersäsongen är över innan den hängs undan i en garderob eller klädkammare fram på vårkanten. Eller också innan du tar till den för säsongen på hösten.

Du bör i möjligaste mån undvika att kemtvätta jackor eller kappor utav skinn/mocka. Detta eftersom det sliter hårt på materialet. Det är någonting som du vill undvika då detta förkortar ditt plaggs livslängd avsevärt.

Kemtvätt är helt enkelt inte bra - vare sig för skinn/mocka, för din hälsa, eller för miljön.

Nu så finns det dock en betydligt mer miljövänlig metod för att tvätta skinn/mocka. Välj ekologisk kemtvätt genom Aqualogia för att få din jacka eller kappa i skinn/mocka ren och fräsch - utan någon negativ inverkan på miljön!

 

Vi hjälper dig tvätta skinn/mocka snabbt, tryggt och enkelt

Låt Aqualogia ta hand om din jacka eller kappa i skinn/mocka. Vi använder en metod som kallas för Wetcleaning eller Wet Cleaning. Det är en metod som börjar bli allt större internationellt.

Wetcleaningmetoden, som internationellt alltmer ersätter kemtvätt, skall inte förväxlas med vanlig tvättning i egen tvättmaskin eller i tvättstuga. Tvättmetoden är en ekologisk form av kemtvätt utan kemikalier. Den lämpar sig speciellt för t.ex. just kappor, jackor, rockar i just skinn/mocka som traditionellt enbart har kunnat kemtvättats.

Vi arbetar med noggrant avvägd mängd vatten samt helt biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel när vi tvättar kappor. Vi levererar ett perfekt resultat - utan några negativa konsekvenser för miljön.

Bäst av allt är kanske att Wetcleaningmetoden också ger smuts och fläckar en tuff match!

 

Skinn/mocka plagg är en investering - ta väl hand om materialet

Att köpa en ny jacka, kappa eller rock i skinn/mocka är i många fall en enorm investering för din garderob. Det gäller att vårda denna investering väl för att i möjligaste mån förlänga plaggets livslängd.

Vädra gärna skinn/mocka jackan eller kappan över natten. Det är bra för ditt plagg, och det är också en underskattad metod att hålla din jacka eller kappa fräsch och väldoftande. Om vädret inte tillåter att du hänger ut plagget i fråga, så kan du kanska vädra den framför ett fönster eller en balkongdörr på glänt. Om du har en ouppvärmd glasveranda så kan du gärna hänga den där över natten.

Vi här på Aqualogia hjälper dig att vårda och tvätta skinn/mocka på skonsammast och miljövänligaste sätt.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet inom ekologisk tvätteri och våra många revolutionerande tekniska framsteg så har vi kunnat utveckla våra unika och miljövänliga tvättmetoder. Det ger oss en unik fördel som gör det möjligt för oss att behandla alla typer av textilier utan att skada känsliga material såsom t.ex. ull, kashmir, mohair, etc.

Nu finns den revolutionerande tvättmetoden tillgänglig för dig och andra miljömedvetna kunder här i Sverige.

 

Tvätta skinn/mocka plagg med Aqualogia

Aqualogia är en fransk franchise-kedja som är världsledande inom ekologisk tvättning.

Vår metod gör kläder och andra textilier fläckfria och fräscha – helt utan kemikalier.

Vi arbetar med minimalt användande av vatten och enbart biologiskt nedbrytbara produkter som har en helt unik rengöringskvalitet.

Kontakta Aqualogia nästa gång som du behöver hjälp med att tvätta skinn/mocka.