Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tvätta päls

Ny metod att tvätta päls – Ekologisk kemtvätt

Tvätta päls: En päls är ett mycket användbart plagg och bra investering för din vintergarderob i vårt svenskt vinterklimat. Den håller dig varm genom vintern. Om du satsar på riktigt bra kvalitet och sedan vårdar den väl, så kan din päls hänga med och håll sig snygg och fräsch under många år.

Vissa plagg mår bättre om du inte tvättar dem för ofta. En päls (oavsett i vilket material) är ett av dessa plagg. Den mår, såvida den inte får fläckar eller på annat sätt blir nedsmutsad (t.ex. om en mås eller en duva har dekorerat en axel eller en ärm med sitt "visitkort"), oftast bäst av tvättas en gång om året. Antingen när vintersäsongen är över innan den hängs undan i en garderob eller klädkammare fram på vårkanten. Eller också innan du tar till den för säsongen på hösten.

Du bör i möjligaste mån undvika att kemtvätta din pälsjacka. Detta eftersom det sliter på de naturliga fetterna som finns i din päls. Det är någonting som du vill undvika i allra högsta grad.

Kemtvätt är helt enkelt inte bra - vare sig för din päls, för din hälsa, eller för miljön.

Nu så finns det dock en betydligt mer miljövänlig metod för att tvätta päls. Välj ekologisk kemtvätt genom Aqualogia för att få din päls ren och fräsch - utan någon negativ inverkan på miljön!

 

Vi hjälper dig tvätta päls både snabbt, tryggt och enkelt

Låt Aqualogia ta hand om din päls. Vi använder en metod som kallas för Wetcleaning eller Wet Cleaning. Det är en metod som börjar bli allt större internationellt.

Wetcleaningmetoden, som internationellt alltmer ersätter kemtvätt, skall inte förväxlas med vanlig tvättning i egen tvättmaskin eller i tvättstuga. Tvättmetoden är en ekologisk form av kemtvätt utan kemikalier. Den lämpar sig speciellt för t.ex. just pälsar, kappor, jackor, rockar, kostymer och dräkter, plagg som traditionellt enbart har kunnat kemtvättats.

Vi arbetar med noggrant avvägd mängd vatten samt helt biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel när vi tvättar kappor. Vi levererar ett perfekt resultat - utan några negativa konsekvenser för miljön.

Bäst av allt är kanske att Wetcleaningmetoden också ger smuts och fläckar en tuff match!

Vi kan tvätta din päls, oavsett material

Vi tvättar alla typer av pälsar. Oavsett vilken typ av päls som din päls är gjord av så tvättar vi den enligt vår ekologiska kemtvättsmetod, Wet Cleaning, som är helt fri från skadliga kemikalier.

 

Din päls är en investering, vårda den väl - och tvätta den skonsamt

Att köpa en ny päls är i många fall den enskilt största garderobsinvesteringen som en kvinna gör. För vissa kvinnor så är det kanske årets största investering, för andra kanske decenniets största, men oavsett vilket så gäller det att vårda din investering väl för att i möjligaste mån förlänga pälsens livslängd.

Vädra gärna pälsen över natten. Det är bra för pälsen, och det är också en underskattad metod att hålla din päls fräsch och väldoftande. Om vädret inte tillåter att du hänger ut pälsen, så kan du kanska vädra den framför ett fönster eller en balkongdörr på glänt. Om du har en ouppvärmd glasveranda så kan du gärna hänga den där över natten.

Om du har en ullpäls så bör du undvika att kemtvätta den, eftersom det sliter på de naturliga fetterna som finns i ullen.

Vi här på Aqualogia hjälper dig att vårda och tvätta din päls på skonsammast och miljövänligaste sätt.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet inom ekologisk tvätteri och våra många revolutionerande tekniska framsteg så har vi kunnat utveckla våra unika och miljövänliga tvättmetoder. Det ger oss en unik fördel som gör det möjligt för oss att behandla alla typer av textilier utan att skada känsliga material såsom t.ex. ull, kashmir, mohair, etc.

Nu finns den revolutionerande tvättmetoden tillgänglig för dig och andra miljömedvetna kunder här i Sverige.

 

Tvätta päls med Aqualogia

Aqualogia är en fransk franchise-kedja som är världsledande inom ekologisk tvättning.

Vår metod gör kläder och andra textilier fläckfria och fräscha – helt utan kemikalier.

Vi arbetar med minimalt användande av vatten och enbart biologiskt nedbrytbara produkter som har en helt unik rengöringskvalitet.

Kontakta Aqualogia nästa gång som du behöver hjälp med att tvätta päls.