Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tvätta jacka

Tvätta jacka miljövänligt med ekologisk kemtvätt

Tvätta jacka: Jackor kan vara ett mycket användbart plagg under både sommar och vinter. Fast det är då inte fråga om samma modell.

Det kan även handla om jackor med olika avtagbara lager eller skal. Jackan skall hålla dig varm hela vintern igenom. De skall även hålla dig torr under höstregnen och höststormarna. Men även skydda mot regn och blåst under de svalare sommardagarna.

En bra jacka, är alltid en bra investering. Om du satsar på riktigt bra kvalitet och sedan vårdar den väl, så kan den hänga med och hålla sig både snygg och fräsch i flera år.

 

Konsten att vårda och tvätta jacka rätt

Vissa plagg mår bäst om du inte tvättar dem för ofta. Ulljackor av hög kvalitet är ett av dessa plagg. Den mår, såvida den inte får fläckar eller på annat sätt blir nedsmutsad (t.ex. om en mås eller en duva har prickat en axel, en kapuschong eller en jackärm med sitt "visitkort"), oftast bäst av tvättas en gång om året. Antingen när vintersäsongen väl är över på vårkanten och den hängs undan. Eller också just innan du tar till den för säsongen på hösten.

Du bör i möjligaste mån undvika att kemtvätta dina ulljackor, eftersom det sliter på de naturliga fetterna som finns i ullen. Eftersom det är just dessa fetter som ger ullen i jackan dess djupa glans och lyster så vill du undvika att utsätta dem för slitage.

Kemtvätt är helt enkelt inte bra - vare sig för dina jackor, för din hälsa, eller för miljön.

Nu så finns det dock en betydligt mer miljövänlig metod för att tvätta jackor, kappor och rockar. Välj ekologisk kemtvätt genom Aqualogia för att få ditt plagg  både rent och fräscht - utan någon negativ inverkan på miljön!

 

När du behöver tvätta jackan snabbt, tryggt, enkelt - och miljövänligt

Låt Aqualogia ta hand om dina jackor. Vi använder en metod som kallas för Wetcleaning eller Wet Cleaning. Det är en metod som börjar bli allt större internationellt.

Wetcleaningmetoden, som internationellt alltmer ersätter kemtvätt, skall inte förväxlas med vanlig tvättning i egen tvättmaskin eller i tvättstuga. Tvättmetoden är en ekologisk form av kemtvätt utan kemikalier. Den lämpar sig speciellt för t.ex. just jackor, kappor, rockar, kavajer, kostymer och dräkter, plagg som traditionellt enbart har kunnat kemtvättats.

Vi arbetar med noggrant avvägd mängd vatten samt helt biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel när vi tvättar jackor. Vi levererar ett perfekt resultat - utan några negativa konsekvenser för miljön.

Bäst av allt är kanske att Wetcleaningmetoden också ger smuts och fläckar en tuff match!

 

Vi tvättar jackor, oavsett material

Vi tvättar jackor, kappor, rockar, kavajer, kostymer, dräkter, etc.

Oavsett vilket material som dina jackor är gjorda av så tvättar vi dem enligt vår ekologiska kemtvättsmetod, Wet Cleaning. Wet Cleaning är en skonsam och miljövänlig metod, som är helt fri från skadliga kemikalier.

Vi tvättar och pressar jackor av bland annat:

 • Polyester
 • Polyesterblandning
 • Ullblandning
 • Ull-stretch
 • Ull
 • Kashmir (getull)
 • Mohair (angoragetull)
 • Alpacka (Alpackaull)
 • Silke
 • Linne
 • Bomull
 • Denim
 • Twill
 • Gabardin
 • Manchester
 • Jersey
 • Skinn
 • Mocka

Din jacka är en investering, vårda den väl - och tvätta den skonsamt

Att köpa en ny jacka är i många fall en stor garderobsinvestering. För vissa så är det kanske årets största investering, andra kanske har möjlighet att köpa flera olika jackor under året. Oavsett vilket så gäller det dock att vårda din investering väl för att förlänga livslängden.

Vädra gärna dina jackor över natten. Det är bra för plagget, och det är också en underskattad metod att hålla dem fräscha och väldoftande. Om vädret inte tillåter att du hänger ut din jacka, så kan du kanska vädra den framför ett fönster eller en balkongdörr på glänt. Om du har en ouppvärmd glasveranda så kan du t.ex. hänga ut dina jackor där över natten.

Om du har en ulljacka så bör du undvika att kemtvätta den, eftersom det sliter på de naturliga fetterna som finns i ullen.

Vi här på Aqualogia hjälper dig att vårda och tvätta dina jackor på skonsammast och miljövänligaste sätt.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet inom ekologisk tvätteri och våra många revolutionerande tekniska framsteg så har vi kunnat utveckla våra unika och miljövänliga tvättmetoder. Det ger oss en unik fördel som gör det möjligt för oss att behandla alla typer av textilier utan att skada känsliga material såsom t.ex. ull, kashmir, mohair, etc.

Nu finns den revolutionerande tvättmetoden tillgänglig för dig och andra miljömedvetna kunder här i Sverige.

 

Tvätta jackor med Aqualogia

Aqualogia är en fransk franchise-kedja som är världsledande inom ekologisk tvättning.

Vår metod gör kläder och andra textilier fläckfria och fräscha – helt utan kemikalier.

Vi arbetar med minimalt med vatten och använder enbart biologiskt nedbrytbara produkter som har en helt unik rengöringskvalitet.

Kontakta Aqualogia nästa gång som du behöver hjälp med att tvätta jacka.