Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tvätta dräkt

Tvätta dräkt med ekologisk kemtvätt

Tvätta dräkt: Det sägs att kostymen är den moderna mannens rustning. I så fall kan nog dräkten beskrivas som den moderna yrkeskvinnans stridsmundering för yrkeslivets många olika drabbningar och slagfält.

Då olika material kräver också olika behandling och fodrade kavajer eller dräktjackor kan inte tvättas i maskin hur som helst så kan dräkten dock vara någonting av ett dilemma att hålla ren och fräsch. Detsamma gäller givetvis också för fodrade dräktkjolar.

Men det finns också andra problem med dräkter. Du bör t.ex. i möjligaste mån undvika att kemtvätta ylledräkter. Orsaken är att de kemikalier som används vid kemtvätt sliter på de naturliga fetterna som finns i ullen. Eftersom det är just dessa naturliga fetter som ger ullen dess djupa glans och lyster.

Kemtvätt är helt enkelt inte bra - vare sig för dina dräkter, för din hälsa, eller för miljön.

Nu så finns det dock en betydligt mer miljövänlig metod för att tvätta dräkten.

Välj ekologisk kemtvätt genom Aqualogia för att få din rustning - förlåt, din dräkt - ren och fräsch!

 

När du vill tvätta dräkt tryggt, enkelt och miljövänligt

Låt oss här på Aqualogia ta hand om din dräkt. Vi använder en metod som kallas för Wetcleaning eller Wet Cleaning, en metod som börjar bli allt större internationellt.

Wetcleaningmetoden, som internationellt alltmer ersätter kemtvätt, skall inte förväxlas med vanlig tvättning i egen tvättmaskin eller i tvättstuga. Tvättmetoden lämpar sig speciellt för t.ex. just ylledräkter och andra fodrade dräkter, som traditionellt oftast enbart har kunnat kemtvättats.

Vi arbetar med noggrant avvägd mängd vatten samt helt biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel. Vi levererar ett perfekt resultat - utan några negativa konsekvenser för miljön.

Bäst av allt är kanske att Wetcleaningmetoden också ger smuts och fläckar en tuff match!

 

Tvätta din dräkt, oavsett material och typ av dräkter eller kostymer

Vi tvättar alla typer av dräkter, dräktjackor, dräktjackor, damkostymer, damkavajer, kostymbyxor för damer, smokingkavajer för kvinnor etc, antingen tillsammans eller separat.

Oavsett vilket material din dräkt än är gjord av, så tvättar vi den enligt vår ekologiska kemtvättsmetod, som är helt fri från skadliga kemikalier.

Vi tvättar och pressar dräkter av bland annat:

 • Polyester
 • Polyesterblandningar
 • Ullblandning
 • Ull-stretch
 • Ullflanell
 • Ull
 • Kashmir (getull)
 • Mohair (angoragetull)
 • Alpacka (Alpackaull)
 • Silke
 • Linne
 • Bomull
 • Bomullsstretch
 • Denim
 • Twill
 • Gabardin
 • Manchester
 • Jersey

Din dräkt är en investering, vårda den väl - och tvätta den skonsamt

Att köpa en ny dräkt är i många fall den enskilt största investeringen som en kvinna gör under året.

För vissa är det kanske årets största investering, för andra kanske en investering som måste kunna hänga med i många år framöver. Andra kanske kan köpa ett par dräkter per år. Gemensamt är dock att dräkten är ett uppskattat och stundtals också nödvändigt basplagg i garderoben för tusentals och åter tusentals yrkeskvinnor.

När investeringen väl är gjord, så gäller det också att vårda dräkten väl för att i möjligaste mån förlänga dess livslängd.

Vädra gärna dräkten över natten. Det är bra för textilen, speciellt t.ex. för en ylledräkt, och det är en underskattad metod för att hålla den fräsch och väldoftande längre.

Om vädret inte tillåter att du hänger ut den, så kan du kanska vädra den framför ett öppet fönster eller en öppen balkongdörr.

Du bör undvika att kemtvätta ylledräkter, eftersom det sliter på de naturliga fetterna som finns i ullen.

Vi på Aqualogia hjälper dig att vårda och tvätta dina dräkter på ett skonsamt och miljövänligt sätt.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet inom ekologisk tvätteri och våra många revolutionerande tekniska framsteg så har vi kunnat utveckla våra unika och miljövänliga tvättmetoder.

Det ger oss också en unik fördel som gör det möjligt för oss att behandla alla typer av textilier utan att skada känsliga material såsom t.ex. ull, kashmir, mohair och liknande ömtåliga tyger.

Nu finns den revolutionerande tvättmetoden tillgänglig för dig och andra miljömedvetna kunder här i Sverige.

 

Tvätta dräkten med Aqualogia

Aqualogia är en fransk franchise-kedja som är världsledande inom ekologisk tvättning.

Vår metod gör dräkter och andra kläder och textilier fläckfria och fräscha – helt utan kemikalier.

Vi arbetar med minimalt med vatten och använder enbart biologiskt nedbrytbara produkter som har en helt unik rengöringskvalitet.

Kontakta oss på Aqualogia när du behöver bästa hjälp och råd med att tvätta dräkt.