Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tvätta brudklänning

Tvätta brudklänning - ekologisk kemtvätt ger ett fläckfritt resultat!

Tvätta brudklänning: Brudklänningar finns i alla tänkbara material och i alla modeller, längder och storlekar och passar för alla upptänkliga slags bröllop. Från det extravaganta till enkla, från det stora till det lilla. Gemensamt har de dock att brudklänningar behöver hållas rena, fläckfria, fräscha och välstrukna för att verkligen komma till sin rätt den dag du vill använda den.

Speciellt svårt kan det vara med plisserade, draperade eller fodrade brud- eller tärnklänningar i svårtvättade eller svårstrukna material såsom siden, sammet, spets, etc.

När du vill tvätta din brudklänning så kan du behöva en bra tvättservice som hjälper dig med att tvätta och pressa den. Du får tid över och kan göra sådant som är roligare. Kanske planera och förbereda bröllopet?

Och, du, vi tvättar din brudklänning helt ekologiskt!

 

Varför skulle jag välja att tvätta brudklänning med ekologisk kemtvätt

Om du t.ex. har en fin sidenklänning, så bör du i möjligaste mån undvika att kemtvätta den eftersom kemikalierna som används vid kemtvätt är så starka att de sliter på silkets fibrer. Också ömtålig spets behöver samma omsorg för att inte skadas vid tvättning.

Kemtvätt är helt enkelt inte bra - vare sig för din brudklänning, för din hälsa, eller för vår fina men ömtåliga miljön.

Som tur är så finns det en betydligt mer miljövänlig metod.

Välj helt enkelt ekologisk kemtvätt genom Aqualogia nästa gång som du vill tvätta din brudklänning!

 

När du vill tvätta din brudklänning tryggt, enkelt och miljövänligt

 • Har någon råkat välta ut ett glas champagne över din brudklänning under bröllopsfesten?
 • Landade en toast skagen på den under mottagningen?
 • Har fållen fått fläckar av nyklippt gräs?

En brudklänning är många gånger mer än en klänning för en enda dag. Ofta så kan en älskad brudklänning bli någonting av en släktklenod som går i arv inom familjen och används i flera generationer. Och då gäller det att vårda den väl och hålla den fräsch och fin.

Låt oss på Aqualogia ta hand om din brudklänning!

Vi använder en metod som kallas för Wetcleaning eller Wet Cleaning, en metod som internationellt i allt större utsträckning ersätter kemtvätt. Wet Cleaning skall inte förväxlas med vanlig tvättning i egen tvättmaskin eller i tvättstuga och metoden lämpar sig speciellt för ömtåligabrudklänningar, som traditionellt oftast bara har kunnat kemtvättats.

Vi arbetar med noggrant avvägd mängd vatten samt helt biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel. Vi levererar ett perfekt resultat - utan några negativa konsekvenser för miljön.

Bäst av allt är kanske att Wetcleaningmetoden också ger fläckar en tuff match!

 

Tvätta brudklänningar, oavsett material

Vi tvättar alla typer av brudklänningar, såsom t.ex. draperade klänningar, plisserade klänningar, fodrade klänningar, spetsklänningar, sidenklänningar och brudklänningar i silkesjersey. Vi tvättar även dina tärnklänningar och brudnäbbsklänningar, med strålande rent och fläckfritt resultat.

Oavsett vilket material som din brudklänning än är tillverkad av, så tvättar vi den enligt vår ekologiska kemtvättsmetod.

Vår Wet Cleaningmetod är helt fri från skadliga kemikalier och därför skonsam mot såväl miljön som plaggets fibrer och din hälsa.

 

Vi tvättar och pressar brud-, tärn och brudnäbbsklänningar av bland annat:

 • Silden
 • Sammet
 • Spets
 • Linne
 • Bomull
 • Viskos
 • Jersey
 • Polyester
 • Polyesterblandningar

Vårda den väl, tvätta brudklänningen skonsamt

Om du vårdar din brudklänning väl och tvättar den skonsamt, så kan du förlänga dess livslängd så att den kan gå i arv till dina systrar, dina väninnor eller dina döttrar. Kanske till och med till dina dotterdöttrar eller sondöttrar som en släktklenod.

Vädra t.ex. gärna brudklänningen över natten. Det är bra för textilen, det är också en metod för att hålla ömtåliga brudklänningar fräscha och fina längre som är underskattad.

 • Om vädret inte tillåter att du hänger ut din brudklänning, så kan du kanska vädra den framför ett fönster eller en balkongdörr på glänt
 • Om du har en glasveranda som inte är uppvärmd, så kan det vara en bra plats att hänga ut brudklänningen på över natten

Du bör t.ex. undvika att kemtvätta t.ex. sidenklänningar, eftersom det sliter på silkets ömtåliga fibrer.

Vi på Aqualogia hjälper dig att vårda och tvätta din brudklänning på ett skonsamt och miljövänligt sätt. Vi tvättar givetvis också dina tärn- och brudnäbbsklänningar samt din brudslöja.

Våra miljövänliga tvättmetoder gör det möjligt för oss att tvätta och pressa ömtåliga material såsom t.ex. siden, sammet och spets utan att skada dem.

 

Tvätta brudklänningen med Aqualogia

Aqualogia är en fransk franchise-kedja som är världsledande inom ekologisk tvättning.

Vår metod gör din brudklänning och dina brudnäbbs- och tärnklänningar fläckfria och fräscha – helt utan kemikalier.

Vi arbetar med minimalt med vatten och använder enbart biologiskt nedbrytbara produkter som har en helt unik rengöringskvalitet.

Vi hämtar, tvättar, pressar och levererar din brudklänning direkt hem till dig, på en dag och en tidpunkt som passar dig.

Kontakta oss på Aqualogia när du behöver bästa hjälp och råd med att tvätta brudklänning.