Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Tjänster

Våra tjänster

Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Miljövänlig och effektiv tvätt för alla material

Aqualogias unika tvättprocess baseras på vanligt vatten och tvättmedel. En process som våra forskare har tagit fram i ett tätt samarbete med de främsta leverantörerna i branschen.

Med den här tekniken slipper vi helt den miljöfarliga och cancerframkallande perkloretylen som finns i nästan alla andra kemtvättar idag.

Under de 13 år som vi har funnits har tekniken blivit väl utprovad och klarar naturligtvis av alla ”svåra” material som till exempel: siden, ulle, kashmir, mocka och päls.

 

Förläng livslängden på ditt funktionsplagg

Ett funktionsplagg med GORE-TEX® eller liknande membran kräver att man tvättar och impregnerar plagget regelbundet för att det ska hålla tätt. Smuts, salt, svett och försämrad impregnering gör att tät membranet inte längre kan hålla tätt. På samma sätt som ångan ska gå ut från plagget går fukten som finns i smutsen och det dåligt impregnerade ytterskalet in till kroppen.

Vi på Aqualogia tar hand om ditt funktionsplagg på ett professionellt sätt med mild tvätt och wash- in impregnering. Så att du kommer vara torr i fortsättningen.

All tvätt vi gör är med en ekologisk teknik med biologisk nedbrytbart flytande tvättmedel och i låga temperaturer.