Ett ekologiskt alternativ till kemtvätt

Miljö

Miljö och Miljötänkande

Miljö och miljötänkande med Aqualogia

Aqualogias unika tvättprocess baseras på vanligt vatten med biologiskt nedbrytbara flytande tvättmedel. Med den här tekniken slipper vi helt den miljöfarliga och cancerframkallande perkloretylen som finns i nästan alla andra kemtvättar idag.

Vår miljöambition går naturligtvis längre så att all utrustning i har tagit fram denna tvätt metod för att minimera påverkan på miljön inom alla områden. Det är därför viktigt för oss att få ett exemplariskt tvättresultat baserad på en minimal vattenförbrukning i låga temperaturer.

Lång livslängd på kläder är bra för miljön!

Kläderna innehåller material som kräver stora resurser att producera. De har gått igenom flera tillverkningssteg och ofta passerat flera länder för att bli färdiga plagg. Det är viktigt för klimatpåverkan att vi tar hand om och vårda våra kläder bättre än att slänga och köpa nytt.

Miljön och verkligt miljötänkande är viktigt för oss på Aqualogia.

Vi arbetar ständigt med att minska vår verksamhets miljöpåverkan.

För att säkerställa att vi lever upp till alla krav på miljöområdet gällande tvätt av kläder, inredning och tyger, så arbetar vi med följande:

  • Egenkontrollerade program med uppföljning löpande att det upprätthålls
  • Rengöring av våra tvättläggningar sker varje dag
  •  Provtagning på utgående avloppsvatten en gång per år.
  •  Journalföring
  •  Alla kemikalier är biologiskt nedbrytbara
  •  Vi använder mindre, men effektivare vattenanvändning för att tvätta dina kläder, tyger och inredningsdetaljer

Genom att tvätta dina kläder, tyger och inredningsdetaljer på någon av våra anläggningar, så bidrar du aktivt till en bättre miljö.

Välkommen till en renare värld med Aqualogia!